3.2 Aloita UEF-Primosta

UEF-Primo on Itä-Suomen yliopiston sähköisten ja painettujen aineistojen hakupalvelu, jonka kautta voidaan tehdä tiedonhakua kaikkiin kirjaston hankkimiin aineistoihin yhtä aikaa,  tai avata kunkin aineiston oma käyttöliittymä.

Palvelun kautta voi myös uusia lainansa, tehdä varauksia  ja tallentaa omia suosikkeja.
Aineistojen käyttö yliopiston verkon ulkopuolelta onnistuu kirjautumalla niihin omilla UEF-tunnuksilla. Kätevää aloittaa kirjautumalla UEF-Primoon, vaikka käyttäisikin jotain yksittäistä tietokantaa.

UEF-Primosta haetaan kirjaston kokoelmiin kuuluvia kirjoja ja lehtiä.

UEF-Primosta haetaan tieteellisiä artikkeleita.

UEF-Primon kautta on pääsy tietokantojen omiin käyttöliittymiin sekä e-lehtiin

UEF-Primon kautta voidaan  uusia lainoja ja varata kirjoja.

Perushaku ja tarkennettu haku

UEF-Primon perushaussa ja tarkennetussa haussa voi kohdistaa haun kirjaston kokoelmiin, mikä tarkoittaa kaikenlaisten, sähköisten ja painettujen, kirjojen ja lehtien hakua. Tällä haulla ei löydetä yksittäisiä artikkeleita lehtien sisältä. Aika usein kirjojakin  etsittäessä tarkennetun haun lomake on perushaun lomaketta kätevämpi.

Samaten perushaussa ja tarkennetussa haussa on mahdollista valita haun kohteeksi kansainväliset lehtiartikkelit. Varsinkin tällöin kannattaa valita tarkennetun haun lomake.

Huom.! Kotimaisia lehtiartikkelita ei UEF-Primon lehtihaulla löydy lainkaan,  vaan niitä haetaan kansallisen Finnan tai Kansalliskirjaston Finnan avulla!

Valittaessa haun kohteeksi elektroniset aineistot perushaussa ja tarkennetussa haussa haetaan sekä sähköisiä kirjoja, kokonaisia lehtiä, että lehtiartikkeleita.

UEF-Primon lehtihaussa voidaan etsiä tiettyä lehteä sen nimellä tai issn-numerolla. Haku löytää koti- ja ulkomaiset, painetut ja sähköiset lehdet, jotka sisältyvät kirjaston kokoelmiin, tai joihin on käyttöoikeus.

Tietokantahaku

Tietokantahaussa voi selvittää nimellä hakemalla, onko jokin tietty tietokanta käytettävissä Itä-Suomen yliopistossa. Haku löytää tietokannat ja linkit niiden omiin käyttöliittymiin.

Kun haluaa selvittää, mitä tietokantoja on käytettävissä joltakin tietyltä alalta, voi mennä UEF-Primon linkistä katsomaan kirjaston kotisivuilla olevia tietokantalistoja.

UEF-Primon ominaisuuksia

• katkaisumerkki on *, sanan voi katkaista sekä alusta että lopustaTekijähaku UEF-Primossa *mäki.
  • operaattoreita AND, OR ja NOT voi käyttää
  • oletusarvona sanojen välillä on AND, jos mitää ei kirjoiteta
  • fraasin merkkinä ovat lainausmerkitNimekehaku Primosta fraasilla "special education".
  • hakutuloksia voi rajata jälkikäteen mm. aiheen, vuoden jne. perusteella
  • hakutulokset järjestyvät relevanssin perusteella, ne voi järjestää uudestaan iän perusteella