Mikä on KuBiCo-blogi?

KuBiCo on Kuopion syntymäkohorttitutkimus, johon rekrytoimme tulevia äitejä Pohjois-Savon alueella. Tällä hetkellä osallistuneita äitejä on yli 3000. Tavoitteenamme on selvittää ympäristötekijöiden ja perimän vaikutusta äitien ja lasten terveyteen ja tutkimuksen kautta saattaa entistä terveempiä äitejä ja lapsia tähän maailmaan.

 

Tutkimusta tekee tutkijat yhteistyössä äitien kanssa.
Koemme äitien ansaitsevan ymmärrettävää ja ajantasaista tietoa siitä, mitä tutkimuksessa tapahtuu, ketkä tutkimusta tekevät ja mitä olemme saaneet aikaan.
Siksi tämä blogi.

 

Tässä blogissa tulemme tuomaan esiin:

  • miten tutkimus käytännössä äidin silmin näyttäytyy
    (mm. mitä äitiysneuvolassa ja synnytyssairaalassa tapahtuu, miten hiusnäytteet otetaan tai miten tutkimukseen osallistutaan kotoa käsin pienen lapsen kanssa)
  • mitä tutkimuksessa tapahtuu nyt
    (mm. ajankohtaisia asioita tutkimukseen osallistuville, tutkimuksen tapahtumat, sekä tutkijoiden esittelyt ja kuulumiset)
  • tutkimuksen julkaisut ja miten niiden tulokset voivat vaikuttaa äitien ja lapsien terveyteen.

Mielestämme viimeisin kohta on koko tutkimuksen ydin, jonka tiedottamiseen tutkimukseen osallistuneet äidit perheineen ansaitsevat eturivin paikat.

Blogissa tulemme käsittelemään myös ajankohtaisia aiheita raskauteen ja äitiyteen sekä pienten lasten terveyteen liittyen. Pidätämme myös oikeuden julkaista kaikkea muuta hienoa ja jännää.

Blogi on ensisijaisesti tarkoitettu palvelemaan KuBiCo-tutkimukseen osallistuneita äitejä, mutta on varmasti kiinnostava ja hyödyllinen myös kaikille äiti- ja perheihmisille sekä lääketieteestä kiinnostuneille.

Tervetuloa KuBiCo:n ytimeen!