Vitsi virtaa vapun alla


Jarmo Heikkinen, kliininen opettaja, työterveyshuolto

Saunan lauteilla viisaus asuu – tai ainakin savolaislähtöiset teekkarit Pena ja Pera siellä istuvat ja iskevät tarinaa. Saunominen lisää vapaata asosisaatiota, äh, assoossisaatiota, assim.. no, siis leukojen liikkuvuutta.

Pena: ”Oletko Sinä siitä YT-toiminnasta perillä, mitä se oikeasti on?” ”Joo, se on Yrjöt Teille –toimintaa, jota työpaikoilla on innostuttu harrastamaan”. ”No jopas on, kaikenlaisia villityksiä, luulisi niillä töitäkin olevan! Moisessa hommassa joutuu helposti huonoon kuntoon ja happeen; yrjöily on paha tauti”.  ”Joo, näin on. Taitaisi olla parasta laittaa moiset yt-miehet ja naiset muualle…” ”Joo, hyvä idea, laitetaan ne Vinkustaniaan konsulteiksi, viisaus lisääntyy niin siellä kuin täälläkin!”

Pera: ”Vinkustanista tuli mieleen, kaukanakohan se Afrikka on, tiedätkö?”  ”Ei se kovin kaukana voi olla. Joka aamu näen afrikkalaisia polkevan yliopistolle töihin ja iltapäivällä takaisin”. ”Entä onko Sinulle pönttökisa tuttu? – Suomessa on tavoitteena miljoona rekisteröityä pönttöä”. ”Luulisi olevan helppoa, listataan vain sote-asiantuntijat yhteen tiedostoon”.

”Kirkastuvaa se Mettekin lupasi, sanoi pontikankeittäjä”. ”Ja se on muuten hyvä ja kannatettava ammatti se pontikankeittäjän ammatti: hallituskin suosii pienyrittämistä, asiakaslähtöisyyttä, ja homma on tekijälleen terveellistä: ulkoilmassa, metsän siimeksessä, hyötyliikuntaa, lähituotantoa kotimaisista raaka-aineista. Paitsi vappuna, silloin pitää ulkomainen rusina lisätä Poikaan”. ”Ja etiketin kylkeen, että sisältää humalaa ja fytanyylipellianiliinion lähteet”. ”Tiesitkös, mikä on italian rakastetuin linturuoka ja samalla tälle juomalle sopiva pari?” ”No, tietenkin Pon tikka –lautanen”. ”Miten se on mahdollista, kun tikka on Masalla? Ja moni on kyllä sitä mieltä, että vappuna sieniruoka, naitatti-lautanen on paras!”

Pera: ”Miten muuten sinä juhlit vappua?” ”No, ainakin munkkia tekisi mieli”. ”Nythän sinä puhut kuin entinen nunna”. ”No joo, tai ainakin pää pitäisi saada tyhjättyä… Otettaisko pontikkaa porukalla enemmän kuin pää ja maha sietää ja mentäis sitten aamulla johtajan postilaatikolle jatkamaan niitä YT-neuvotteluja?”

Hähhähhähähhää!

Pena: ”Mutta oikeasti on hyvä, että ihmiset ovat ja saavat olla vihaisia ja ilmaista mielipiteensä”. ”Joo, onhan se ihan eri asia nykyään kuin ennen, kun vappumarssin osallistujia ammuttiin Heinätorilla tai pantiin vankilaan. Nykyään vappumarssiin osallistuvat niin työmiehet kuin herratkin”. ”Ja sitten taas neuvotellaan!”

Hähhähhähhähhähähhää!

Pera: ”Mutta palataanpas ajankohtaisiin talousaiheisiin. Nordealla menee nyt kovin huonosti, miten ilahduttaisit tai kiittäisit pitkäaikaisena asiakkaana pankkiasi?” Pena risti kätensä: ”Kiitos Nordealle opintolainasta, autolainasta ja asuntolainasta, jotka auttoivat minua selviämään elämässä. En tiedä pystynkö ikinä maksamaan teille takaisin.” ”Tuossa on kyllä tuntemattoman lentävän mietelauseen, uforismin ainesta! – Paneman nämä sanat visusti mieleen!”

Pena: ”Oletkos muuten havainnut vielä mitään kevään merkkejä?”  ”Joo, eläimistö virkistyy, mm. ilolinnut ja hämyhäkeistä häntäheikit ovat alkaneet parveilemaan”. ”Johtuukohan se samasta syystä kuin se, että naiset panostavat enemmän ulkonäköönsä kuin älyynsä?” ”Mikäs se syy on?” ”Miehet ovat pääsääntöisesti tyhmiä, mutteivat sokeita”. ”Joo, tietysti, mutta tiesitkös, että madotkin voivat olla huononäköisiä?” ”En, miten niin?” ”Kuulin, kun mato sanoi toiselle madolle viime vappuna, että ´Katso”, nuo harrastaa ryhmäseksiä´. Toinen vastasi: ´Höh, hanki silmälasit – nehän on tippaleipiä´.”

Hauskaa Vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *