Kampus 24/7

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy SYK ja Kuopas – Kuopion Opiskelija-asunnot Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle. Tämä on lähtölaukaus UEFin osalta koko Kuopion kampusalueen elävöittämiseksi ja muuttumisesta ympäri vuorokauden sykkiväksi alueeksi.

Kun opiskelija-asunnot aikanaan valmistuvat, veikkaan niistä muodostuvan koko kuopiolaisen opiskeluasumisen kaikkein halutuimmat ja kilpailluimmat paikat. Sijainti on loistava, osasta asunnoista tulee olemaan suora järvinäköala ja opiskeluympäristö on suoraan vieressä. Kun vakituinen asuminen alueella on todellisuutta, se houkuttelee tänne myös palveluyrittäjiä, jotka tarjoavat opiskelijoille palvelujaan. Problematiikkaa yliopistolle syntyy menetettävien autojen parkkipaikkojen uudelleen järjestämisestä, mutta sekin on ratkaistavissa. Lähivuosina kaupunki rakentaa myös muuta asumista Savisaareen ja Neulaniemeen, jolloin alueella asuu tai työskentelee yli 30 000 ihmistä. Silloin koko alueen yleisilme on todella monimuotoinen ja takuuvarmasti vetovoimainen.

Joensuun kampuksen osalta on myös olemassa suunnitelmia kampusalueen elävöittämiseksi ja tästä on keskusteltu mm. kaupungin johdon ja SYK:n kanssa. Tässäkin näyttäisi olevan kaikilla osapuolilla samansuuntainen tahtotila. Kampusalueiden elinvoima on UEFin kannalta aivan keskeinen vetovoimatekijä. Omien mahdollisuuksiensa rajoissa yliopisto on valmis voimakkaasti edesauttamaan tätä myönteistä kehityskulkua.

meriläinen tuomo-100x130Tuomo Meriläinen
hallintojohtaja