Liikkumaan!

“Mens sana in corpore sano!” Näin sanoi runossaan jo noin vuosisata ennen ajanlaskumme alkua roomalainen Decimus Junius Juvenalis. Yhtä tärkeää kuin hengenravinto on korkeakouluympäristössä myös liikunta. Tätä varmistamaan on Kuopion kampuksella jo ollut käynnissä Sykettä Savilahdelle – hanke ja nyt Joensuussa starttaa vastaava hanke Sykettä Susirajalle. Hankkeilla parannetaan niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin liikuntamahdollisuuksia.

Näiden hankkeiden etenemistä on ollut ilo seurata.  Hankkeeseen nimettyjen vastuullisten opiskelijoiden sitoutuminen ja innostus on ollut mielestäni vertaansa vailla – ja niin myös tulokset. Yhdistämällä yliopiston ja ammattikorkeakoulujen voimat molemmilla pääkampuksilla on liikuntamahdollisuuksien kirjo huomattavasti kasvanut. Samalla Joensuun tähän saakka hieman heikompaa tilannetta liikuntatilojen ja -mahdollisuuksien suhteen saadaan korjattua. Harvinaista on ollut myös suunnittelun ja budjetoinnin tarkkuus ja toistaiseksi myös sen paikkansapitävyys.

Toivon korkeakouluväen etsiytyvän aktiivisesti erilaisten liikuntaharrastusten pariin, tämä on kaikkien saavutettavissa lähes nimellistä maksua vastaan. Kannattaa muistaa, että viime viikolla valtaosalla suomalaisista eläkeikä pakeni eteenpäin ja ”karkumatka” vain kasvaa eliniän odotteen kasvun myötä. Pitämällä hyvää huolta itsestämme pidämme samalla huolta myös lähimmäisistämme.

meriläinen tuomo-100x130 Tuomo Meriläinen