Tervetuloa lukemaan Itä-Suomen yliopiston blogeja!

Olemme rajoja rikkova, lupaukset lunastava tieteen moniottelija. Oppimisympäristömme on ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Tarjoamme laadukasta koulutusta, jolla on painoarvoa ja pitkäjänteistä vaikuttavuutta.

Emme tee tutkimusta pelkästään tutkimuksen vuoksi, vaan vastataksemme koko ihmiskuntaa koskettaviin kysymyksiin:

• Mikä on oppimisen rooli digitalisoituneessa yhteiskunnassa?
  • Miten kulttuurien kohtaamiset muuttavat maailmaa?
  • Miten huolehditaan ympäristöstä ja luonnonvarojen riittävyydestä?
  • Kuinka vastataan ikääntymiseen ja terveyteen liittyviin haasteisiin?

Näiden teemojen kesken on rajapintaa, johon monitieteellisellä lähestymistavallamme on annettavaa.  UEFin blogeissa etsitään ja löydetään rajapintoja ja käydään monitieteellistä keskustelua. Tervetuloa osallistumaan!

Itä-Suomen yliopiston blogit

Johtoasemissa – UEFfin rehtorien ja dekaanien kirjoituksia yliopistosta ja yhteiskunnasta.

Keeping the lead – UEF Rectors and Deans blog about what’s going on in UEF and outside, too.

UEF-lähettiläiden blogi

Puheenvuoroja -Itä-Suomen yliopiston toimijoiden puheenvuoroblogi

On the move -This blog gives you glimpses into what it’s like to be a UEFian and on the move

Venäjänkieliset mediankäyttäjinä -tutkimushankkeen tavoitteina on selvittää mitä medioita Suomen venäjänkieliset seuraavat ja mihin medioiden seuranta johtaa.

Maahanmuuttajat ja hyvinvointi -blogissa raportoidaan maahanmuuttajien hyvinvoinnista syrjäseuduilla.

Erinomaista palvelunhallintaa rakentamassa -blogissa kirjoitetaan palvelunhallintaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Tuulahduksia Brysselistä -blogi pureutuu EU:n tutkimuspolitiikkaan ja/tai tutkimus- ja innovaatiorahoitukseen.

UEFLibrary-blogissa Itä-Suomen yliopiston kirjaston henkilökunta kertoo ajankohtaisista kirjaston asioista ja tapahtumista.

Oivalluksia opetukseen ja oppimiseen -blogin tavoitteina on jakaa opittua ja oivallettua sekä edistää avointa opetuskulttuuria.

The Leading Ideas blog discusses the latest research results in innovation management and in health and wellbeing business.

Aquatic ecotoxicology blog presents the life of one research group at the University of Eastern Finland.

Echoes from the margin

KAPSY-blogi -Kasvatustieteiden ja psykologian osasto henkilöstöineen kertoo tässä blogissa omasta arkipäivästään.

3A Water  – Blog of the 3A Water team developing a fast and reliable on-site water analysis method. We are one of the 20 teams competing in the Helsinki Challenge, a science based competition and idea accelerator.

Metabold -Welcome to the blog of team Metabold, semifinalist in the #helsinkichallenge. Our mission is to enable more healthy years to elderly people.

KTL – Karelian Institute -laitoksen tutkijat kommentoivat ajankohtaisia tapahtumia ja kysymyksiä tutkimuksen näkökulmasta. /Institute’s researchers comment on topical issues and events relating to their research interests.